Om

Kennel Star Hatch

En CollieKennel i vackra staden Laholm i  Halland

Min resa som hundägare till Uppfödare


Hej!Allihop.


Då var ni inne på sidan om mig och kenneln. Kankse är detta intressant men det gör så att ni får en bild utav mig .Och om ni är intresserade av mina hundar/ valpar ja då är det bra att veta.


Redan som liten älskade jag hundar och det kan jag tacka min farfar Arne för han var en god människa med mycket hjärta för djuren.Han var fodervärd för ett vaktbolag och hade många trevliga schäferhundar och min favorit var dino.


 


Dino var en smart hund!

Jag brukade gömma mig för honom och det bästa jag visste var att klättra upp i äppleträden och se hur fort han hittade mig.Sedan satt han troget och väntade ut mig..Jag blev så paff när jag kom hem till farfar och förväntade mig att dino skulle komma När han berättade att vaktbolaget hade varit och hälsat på och dino hade ställt dom vid grinden och inte släpte in dem,den ena var kaxig och tog på sig skyddsärmen och prövade honom det skulle han inte gjort han släppte inte,föränn farfar gick fram och tog honom . Han blev polishund och fick utmärkelse!! Där startade intresset för att träna kan jag tro.


 


Min nuvarande ras intresse fick jag även av min släkting det var genom min faster.Glömmer aldrig den vackra ståtliga Blue merle Colliehanen Roy springandes över ängen till vägen för att möta våran bil...Har aldrig sett filmen Lassie.Men denna Colliehane Roy satte spår i mitt hjärta jag skulle äga en egen smart ,intelligent Collie.

1993 skaffade jag min egna collietik en blue merle och strax därefter den andra..


De två tikar jag hade var två helt olika individer.En var stor och en var liten ,den ena var modig och nyfiken den andra var rädd och harig.Detta var vad som gjorde att jag blev nyfiken på avelsbiten och började min planering att bli uppfödare.

Det var en lång färd för ingen av mina två tikar var lämpliga kandidater att bli avelstikar.Inget Internet som finns idag som man kan söka efter Information.2004 skaffade jag min tredje tik Ullsåsas Amazing Blue Alizza se bilden  och 2005 en hane Ässtorps Charlie Chapling,jag började på uppfödarutbildning via SKK och gick 3 böcker innan jag kännde att jag hade kött på benen Nu kunde mitt liv som uppfödare Börja

.Andra tikar som varit viktiga för min avel som jag införskaffade i Kenneln.


Star Hatch Bizzy-women 

Deandreams Bassey Beuguine

Lady Milena vom Brüggner-land

Star Hatch Softly Estella
Mina Utbildningar


SKK Uppfödarutbildning

AllmänlydnadsInstruktör SBK

B-Figgurant SBK


RallyMixInstruktör / Hundmedborgarkörkort HundensUtbildningsAkademi


Ringsekreterar Utbildning SKK